Hoe publiceer ik een advertentie?

In dit artikel leggen wij stapsgewijs uit hoe je vanuit WooCommerce een advertentie kunt publiceren, maar Marktplaats toe. Zorg als eerst dat WooCommerce is geautoriseerd met Marktplaats, loop dan eerst dit artikel na.

Algemene Instellingen

Alvorens je advertenties gaat plaatsen kun je alvast een aantal algemene instellingen configureren, zoals Prijs Type, Aanhef, Verkopersnaam etc. (Deze instellingen kun je ook op product niveau instellen)

1. In Wordpress, ga naar WooCommerce > Instellingen
  2. Vervolgens tabje Marktplaats
  3. In het tabje Algemene Instellingen, kun je een aantal velden configureren voor de advertenties:
    • Prijs Type
    • Aanhef
    • Naam verkoper
    • Verzendmethode
  4. Na alles te hebben ingevuld, sla de wijzigen op

Categorieën koppelen

Ook dien je jouw webshop categorieën te koppelen met die van Marktplaats.

1. In Wordpress, ga naar WooCommerce > Instellingen
  2. Vervolgens tabje Marktplaats
  3. Klik op het mini tabje Category Mapping
  4. Onder het kopje Marktplaats categorie, klik op de dropdown menu en zoek de gewenste categorie op
  5. Herhaal stap 4 voor jouw webshop categorie die gekoppeld dient te worden aan Marktplaats
  6. Je kunt ook per categorie de kosten per klik configureren
  7. Na alles te hebben ingevuld, sla de wijzigen op

Advertentie publiceren

Dan is het nu tijd om de advertenties te publiceren, vanuit het product-overzicht.

1. In Wordpress, ga naar het Product-overzicht
  2. Vink de producten aan die je wilt adverteren
  3. Ga naar BULK Acties en klik op Marktplaats: publiceren

Gelukt! De advertenties worden geplaatst op Marktplaats.

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Dan kun je ons altijd contacteren telefonisch via 0320 - 33 77 77 of per e-mail via [email protected]