Het kan voorkomen dat bestanden tijdens het importeren van bijvoorbeeld producten, niet worden ge-upload omdat het bestand te groot is. Gelukkig kunnen we de upload_max_filesize verhogen in WordPress.

Huidige upload_max_filesize achterhalen

Om de upload_max_filesize te verhogen, dienen we eerst de huidige hoogte uit WordPress te halen. Ga hiervoor in de backend van je WordPress website naar Media > Nieuw bestand. Onder de knop Bestand selecteren staat bijvoorbeeld 'Maximale bestandsgrootte van upload: 19 MB'.

We weten nu dat we de maximale bestandsgrootte hoger dan 19 MB moeten instellen.

Zo verhoog je de upload_max_filesize

1) .htaccess

Je kunt de upload_max_filesize verhogen middels je .htaccess bestand. Je kunt dit bestand vinden via je FTP-server in de hoofdmap van WordPress. Heb je dit bestand gevonden? Voeg dan onderstaande code toe.
php_value upload_max_filesize 64M

2) php.ini

Een andere optie is de onderstaande code toevoegen aan het php.ini bestand. Ook deze kun je terug vinden op je FTP-server in de hoofdmap van WordPress. Indien het bestand nog niet bestaat - wat meestal het geval is - dan kun je deze zelf aan maken en in de hoofdmap van je WordPress website toevoegen.
upload_max_filesize = 64M

3) wp-config.php

Uiteraard kunnen we ook voor deze aanpassing wederom de wp-config.php gebruiken. Deze vind je ook in de hoofdmap van je WordPress website op je FTP-server. Voeg onderstaande code toe aan de wp-config.php om de maximale bestandsgrootte te verhogen.
@ini_set( ‘upload_max_size’ , ‘100M’ );

4) functions.php

Je raadt het al, ook dit bestand vind je terug in de hoofdmap van je WordPress website op de server. Voeg onderstaande code toe om de upload_max_filesize te verhogen.
@ini_set( 'upload_max_size', '64M');

Kom je er niet uit?

Het kan zijn dat je hosting provider de upload_max_filesize domineert, waardoor geen van bovenstaande methode werken. In dat geval dien je contact op te nemen met je hosting provider. Wil je dat Woosa je hierin ondersteunt? Neem dan contact met ons op via 0320 - 33 77 77 of via onze website.