Wat is de betekenis van de bol.com product parameters?

In de algemene instellingen van de bol.com WooCommerce plugin en op individueel productniveau, kun je enkele bol.com parameters configureren. In dit artikel leggen we je precies uit, wat deze parameters betekenen.

Action

Welke actie wil je verrichten met het WooCommerce product richting het bol.com verkoopplatform?

Actie Waarde
Publiceren Staat het product nog niet op bol.com? Dan kun je deze middels deze actie publiceren.
Pauzeren Label het product als 'NIET TE KOOP' op bol.com.
Prijs bijwerken  Heb je de productprijs in WooCommerce aangepast en wil je de nieuwe prijs ook doorvoeren op bol.com? Kies dan voor deze actie.
Update referentie code Heb je de interne referentiecode aangepast? Wijzig deze dan ook op bol.com.
Delete Verwijder het product van bol.com.

In de eerste instantie is alleen de Publiceren actie beschikbaar. Zodra het product op het bol.com verkoopplatform gepubliceerd is, komen de overige opties beschikbaar en verdwijnt de Publiceren actie.

Prijs

In de algemene instellingen van de bol.com WooCommerce plugin, kun je instellen hoe je de prijs op bol.com wilt berekenen. Zo kun je kiezen voor het gebruiken van jouw WooCommerce productprijs en hier zowel een vast bedrag als percentage opgooien.

Op individueel productniveau kun je de prijs overschrijven.

LET OP! Heb je Gebruik WooCommerce prijs aangevinkt in de instellingen? Dan zal deze altijd gehanteerd worden.

Verzendkosten

Bol.com biedt bij iedere bestelling gratis verzending aan. Dit betekent echter niet dat jij geen verzendkosten hebt. Het zou dus prettig zijn als je de verzendkosten kan optellen bij de verkoopprijs.

Rekenvoorbeeld:

Prijs = €10,00
Verzendkosten = €4,95

De plugin stuurt naar bol.com een verkoopprijs van €14,95 door.

EAN code

De EAN code is verplicht voor bol.com om een product überhaupt te kunnen publiceren. De EAN code wordt Europees herkend en is tevens de barcode van een product. Aan de hand van de EAN code kan bol.com zien welk product je wilt gaan verkopen en welke product informatie hierbij hoort. Onder product informatie valt: afbeeldingen, omschrijvingen, eigenschappen, marktconforme prijs etcetera.

Referentie code

Dit is de interne referentie van jouw product op bol.com. Woosa heeft dit veld automatisch gekoppeld aan het artikelnummer (SKU) in WooCommerce.

Voorraad

De bol.com voorraad wordt bepaald door de WooCommerce voorraad en wordt op verschillende manieren bijgewerkt:

• Op het moment dat de WooCommerce voorraad wordt gewijzigd, wordt deze automatisch bijgewerkt in bol.com.
  • Op het moment dat er een WooCommerce bestelling binnenkomt, wordt de voorraad automatisch bijgewerkt in bol.com.
  • Op het moment dat er een bol.com bestelling binnenkomt, wordt de voorraad automatisch bijgewerkt in WooCommerce.

Voorraad beheerd door

Wil je zelf de voorraad beheren of mag bol.com dit voor jou doen? Als je ook verkoopt via je WooCommerce webshop, dan is het raadzaam om de voorraad zelf te beheren.

Bezorgtijd

In welk tijdsbestek kun jij het product leveren bij de eindklant. Vul deze informatie naar waarheid in, aangezien je 'strafpunten' kunt krijgen als je niet voldoet aan de aangegeven levertijd.

Bezorgtijd Waarde
1-2 werkdagen Staat het product nog niet op bol.com? Dan kun je deze middels deze actie publiceren.
Pauzeren Label het product als 'NIET TE KOOP' op bol.com.
Prijs bijwerken  Heb je de productprijs in WooCommerce aangepast en wil je de nieuwe prijs ook doorvoeren op bol.com? Kies dan voor deze actie.
Update referentie code Heb je de interne referentiecode aangepast? Wijzig deze dan ook op bol.com.
Delete Verwijder het product van bol.com.

Mogelijke keuzes zijn:
Ordered before 12-23 on working days, delivered the next working day
Indien de bestelling voor 12:00-23:00 besteld is op werkdagen, wordt het de volgende werkdag geleverd.
Je kunt hier kiezen van 12:00 tot 23:00.

1-2 working days
Bezorg tijd van 1 tot 2 werkdagen.

2-3 working days
Bezorg tijd van 2 tot 3 werkdagen.

3-5 working days
Bezorg tijd van 3 tot 5 werkdagen.

4-8 working days
Bezorg tijd van 4 tot 8 werkdagen.

1-8 working days
Bezorg tijd van 1 tot 8 werkdagen.

Condition
De conditie van het product, bijvoorbeeld nieuw of tweedehands.

Mogelijke keuzes zijn:
New
Betreft een nieuw product.

As new
Betreft een zo goed als nieuw product.

Good
Betreft een tweedehandse product in goede staat.

Reasonable
Betreft een tweedehandse product in redelijke staat.

Moderate
Betreft een tweedehandse product in matige staat.