Bulk acties in het WooCommerce product-overzicht

Er is een mogelijkheid om meerdere producten tegelijkertijd te bewerken. In dit artikel leggen we alle bulk acties gedetailleerd uit.

Om een bulk actie uit te voeren dien je naar het product-overzicht in de backend van je WordPress website te gaan. Dit doe je door op Producten te klikken in het linker hoofdmenu.

Publiceren

Selecteer alle producten welke je in bulk wilt publiceren op bol.com. Heb je alle producten geselecteerd? Klik rechtsboven op Bulk acties en kies voor bol: publiceer om de geselecteerde producten te publiceren op bol.com.

Let op! In de plugin instellingen onder het tabblad Algemeen dient de EAN bron tenminste Gebruik de product SKU of Gebruik een specifiek extra veld (ook wel Custom Field). Als deze niet zijn ingesteld, kan de EAN code niet herkend worden en zonder EAN code kan een product niet gepubliceerd worden op bol.com.

Reset

In sommige gevallen kan het gebeuren dat een proces blijft hangen. Oftewel dat een bol.com in de status In behandeling blijft zitten. In dat geval raden we je aan om het proces voor dat specifieke product te resetten.

Dit doe je door het product te selecteren. Klik rechtsboven op Bulk acties en kies voor bol: reset om het proces van de geselecteerde producten te resetten.

Let op! Deze bulk actie reset enkel het proces. Het voert verder geen actie uit op bol.com. Het product zal dus ongeacht de actie, gepubliceerd blijven op bol.com.