Hoe configureer ik de instellingen van de Adyen WooCommerce plugin?

Om de Adyen WooCommerce plugin te kunnen gebruiken moet deze geconfigureerd worden. De instellingen voor de plugin vind je door naar WooCommerce > Instellingen > tabblad Adyen te gaan.

Algemeen

Je schaft bij Woosa een licentie aan voor het gebruik van de Adyen WooCommerce plugin, onbeperkt support en updates. Deze licentie dien je in te vullen in de plugin-instellingen, zodat alle functionaliteiten goed werken. Dit doe je als volgt:

1. Je Woosa licentiecode begint altijd met wc_. Kopieer deze code naar het veld API licentiecode.
  2. Het API e-mailadres is het e-mailadres waarmee je bij Woosa geregistreerd bent, vul deze in onder API e-mailadres.
  3. Klik vervolgens op Wijzigingen opslaan. Je licentiestatus veranderd naar Actief, indien de status op Inactief blijft staan, controleer je licentie dan via de Mijn account omgeving op de website van Woosa.

Instellingen

Onder de instellingen kun je de Capture modus instellen.

Capture betekent letterlijk vastleggen. De capture modus is alleen van toepassing op creditcard betalingen. Capture betekent in creditcard taal: de betaling definitief van de creditcard afschrijven.

De capture modus dient in WooCommerce en Adyen bijgewerkt te worden, om op de correcte manier te werken.

De capture modus wordt niet gesynchroniseerd tussen WooCommerce en Adyen. Zorg dus dat beide op de juiste manier geconfigureerd zijn.

De onderstaande Capture modi zijn beschikbaar:

Type
Waarde
Toelichting
Capture modus
  • Direct
  • Met vertraging
  • Handmatig
Kies wanneer je een creditcard betaling wilt vastleggen

Authenticatie

Daarnaast dien je jouw WooCommerce webshop te koppelen aan jouw Adyen merchant account. Hoe je de benodigde informatie van Adyen krijgt, hebben we beschreven in dit artikel.

Notificaties

Om realtime en automatisch terugkoppeling te krijgen van de betaalstatus, te noemen: betaald, mislukt, geannuleerd. Dien je de Adyen notificaties te activeren en configureren. Lees dit artikel om erachter te komen hoe je deze exact instelt.