Hoe moet ik een product publiceren op bol.com?

Heb je alle instellingen doorlopen? Dan kun je met 1 druk op de knop jouw WooCommerce producten publiceren op bol.com. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit kunt doen.

Om te beginnen zijn er 2 manieren om een product te publiceren:

• Per individueel product
  • Meerdere producten in bulk

Per individueel product

Ga in je WordPress backend naar Producten en klik op het product dat je wilt publiceren op bol.com. Scroll naar beneden naar Product data en klik op het tabblad bol.com.

1. Kies de actie Publiceren
  2. Pas eventueel andere parameters aan
  3. Klik op Bijwerken
  4. De bol.com status veranderd nu naar Pending - het kan ongeveer 5 minuten duren voor je een definitieve terugkoppeling krijgt van bol.com.
  5. Is jouw product succesvol gepubliceerd op bol.com? Dan staat er vanaf nu een groene vink in het product-overzicht, achter dit product. Je product is succesvol gepubliceerd op bol.com!
  6. Krijg je in plaats van een groene vink een rood uitroepteken? Bekijk de error afhandeling bij het publiceren van producten.

Meerdere producten in bulk

Ga in je WordPress backend naar Producten en klik in het product-overzicht linksboven op Acties. Selecteer de producten die je wilt publiceren en kies voor Bol: publiceren, klik vervolgens op Toepassen

Afhankelijk van het aantal geselecteerde producten, verschijnt er een voortgangsbalk. Deze geeft aan hoeveel producten er reeds gepubliceerd zijn op bol.com.

Om meerdere producten in bulk te kunnen publiceren of bijwerken, dien je de EAN bron niet op Standaard te hebben staan (tenzij je alle EAN codes handmatig hebt toegevoegd aan het bol.com product tabblad). Heb je de EAN codes al in WooCommerce staan, koppel deze dan binnen enkele seconden. Lees hier hoe je de EAN bron goed configureert.

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op via support@woosa.nl