Hoe werkt de content connection addon?

Wat is de content connection addon?

De content connection addon is een toevoeging aan de bol.com plugin. Met deze addon kan je nieuwe producten publiceren naar bol.com.

Met de addon word de product informatie op bol.com altijd gezien als goed, dan is hij dus sneller te vinden door klanten.
Ook staat het er vrijwel bijna direct op. Terwijl als je dit handmatig doet kan het ongeveer 4 werkdagen duren.

hoe installeer ik de addon?

Als je de addon aanschaft krijg je via de email een download link voor een zip bestand.
Bij de plugins in WooCommerce kan je boven aan klikken op: nieuwe plugin. Vanaf daar kan weer boven aan kiezen voor: plugin uploaden.
Kies vervolgens het zip bestand dat is gedownload, en installeer het op de website. Activeer daarna de plugin.

Hierna ga je naar: bol.com (in WooCommerce) -> instellingen -> licentie.
Hier vul je de Api key en email in.
Dan staat de addon op actief en is klaar om te gebruiken.

hoe publiceer ik een product naar bol.com?

Stap 1.
Zorg ervoor dat de categorie├źn van de webshop zijn gelinkt aan de juist categorie in bol.com.
Dit kan via het tabje van de content connection addon.

Stap 2.
Ga in het product in WooCommerce en klik hier op de actie: publiseren (Mits alle gegevens zijn ingevuld)

Stap 3.
Eerst gaat het product naar de status 'in afwachting/ in behandeling'
Daarna krijgt de product de status 'geen inhoud/ no content'

Stap 4.
Ga weer naar de content connection addon.
Daar staat bij het tabje: upload content het product.

Stap 5.
Klik bij het product op 'beheer content'
Dan krijg je een popup scherm waar je alle benodigde informatie moet invullen (aangegeven door een rood kruisje)

Als je dat allemaal heb ingevuld klik je op 'opslaan' helemaal onder aan.

Stap 6.
Je kan nu kiezen om dit bij meerdere producten eerst allemaal toe te passen.
Maar als je alle producten heb die je wilt publiceren kan je onderaan de lijst op 'content uploaden' klikken.

De addon gaat dan alle gegevens controleren en het uploaden naar bol.com.
Dan staat het in 'in behandeling'

Als het niet goed is krijg je een melding en komt het te staan in 'afgewezen'

Als het wel goed is komt het te staan in 'geupload'

Stap 7.
Het product staat nu online op bol.com en is klaar voor de verkoop

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op via support@woosa.nl