Wat gebeurt er als ik mijn WooCommerce product aanpas?

Er zijn verschillende zaken die je kunt aanpassen in een WooCommerce product. Als je dit product ook op Amazon hebt gepubliceerd, is het wel zo fijn om alle data gelijk te hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

• Voorraadniveau
  • Verkoopprijs
  • Algemene product informatie, zoals: afbeeldingen en overige content

Voorraad aanpassen

Er zijn verschillende situaties waarin de voorraad aangepast wordt. Onderstaand leggen we de verschillende situaties toe.

WooCommerce bestelling

Zodra er een WooCommerce bestelling binnenkomt, dient de voorraad - naast dat deze in WooCommerce aangepast wordt - ook in Amazon aangepast te worden. De Amazon WooCommerce plugin draagt er zorg voor dat het aanpassen van de voorraad automatisch plaatsvindt na het binnenkomen van een bestelling.

Amazon bestelling

Het kan ook voorkomen dat er een Amazon bestelling binnenkomt. In dat geval dient de voorraad niet alleen in Amazon, maar ook in WooCommerce bijgewerkt te worden. Dit gebeurt op het moment dat de Amazon bestellingen worden ge├»mporteerd in WooCommerce.

Aangezien het importeren van Amazon bestellingen elke 5 minuten plaatsvindt, kan het gebeuren dat je voorraad enkele minuten niet volledig overeenkomt. Hiervoor hebben we de instelling Preserve Stock Offset toegevoegd aan de algemene instellingen. Deze instelling zorgt ervoor dat de voorraad op Amazon altijd lager is met het aantal wat je hier invult. Zo verkoop je nooit een product dat niet meer op voorraad is.

Je vindt de Preserve Stock Offset via WooCommerce > Instellingen > tabblad Amazon > mini-tab Settings.

WooCommerce product

Tot slot kan het voorkomen dat je de voorraad van een product handmatig aanpast in het WooCommerce product. Ook in dit geval moet de nieuwe voorraad automatisch doorgezet worden naar Amazon.

Zodra je de voorraad in het WooCommerce product aanpast en het WooCommerce product update, wordt deze automatisch klaargezet om te updaten richting Amazon.

Interval updates

Alles updates worden in een wachtrij gezet, welke iedere 5 minuten wordt verwerkt. Dit komt omdat Amazon een limiet op het aantal requests per minuut heeft gezet. Door een wachtrij op te bouwen welke elke 5 minuten wordt weggewerkt, maken we zo effici├źnt mogelijk gebruik van de limieten van Amazon.

Hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit of heb je aanvullende vragen? Neem dan contact op met onze support desk per telefoon via 0320 - 33 77 77 of per e-mail via support@woosa.com.