Hoe maak ik een nieuwe ASIN aan?

Probeer je een product te publiceren op Amazon maar krijg je de onderstaande foutmelding? We helpen je graag met het oplossen van dit probleem.

SKU 136, Missing Attributes product_type. SKU 136 doesn't match any ASINs. Make sure that all standard product ids (such as UPC, ISBN, EAN, or JAN codes) are correct. To create a new ASIN, include the following attributes: product_type. Feed ID: 0. For more troubleshooting help, see http://sellercentral.amazon.nl/gp/errorcode/200692370

Wat is een ASIN?

ASIN betekent Amazon Standard Indentification Number. Het is een nummer met 10 karakters welke bestaat uit nummers en letters. Amazon kent de ASIN toe aan een product op basis van andere identifiers zoals EAN codes. Meer weten over EAN codes? Lees dit artikel.

ASIN's zijn uniek binnen een specifieke marktplaats. Aangezien Amazon elke domeinnaam - zoals .nl en .com - als andere marktplaats ziet, kunnen dezelfde producten dus verschillende ASIN's hebben.

Hoe maak ik een nieuwe ASIN aan?

Op dit moment ondersteunt onze Amazon WooCommerce plugin nog niet het automatisch aanmaken van een nieuwe ASIN. Daarvoor dien je het product eerst handmatig toe te voegen via het Seller Account van Amazon.

Een nieuwe ASIN aanmaken

Krijg je onderstaande error als je een product op Amazon probeert te publiceren?

SKU 136, Missing Attributes product_type. SKU 136 doesn't match any ASINs. Make sure that all standard product ids (such as UPC, ISBN, EAN, or JAN codes) are correct. To create a new ASIN, include the following attributes: product_type. Feed ID: 0. For more troubleshooting help, see http://sellercentral.amazon.nl/gp/errorcode/200692370

In dat geval kun je het product handmatig via het Seller Account van Amazon publiceren. Ga hiervoor naar Catalogue > Add Products en vul jouw EAN code (of andere identifier zoals UPC of ISBN in).

Doorloop alle stappen vanuit Amazon om het product te publiceren. Ben je klaar? Dan duurt het ongeveer 15 minuten tot Amazon je producten heeft gepubliceerd. Vervolgens kun je het WooCommerce product met dezelfde EAN of ASIN code publiceren, om de voorraad en andere product parameters te koppelen en/of updaten.

Let op!

Om het product dat je zojuist handmatig hebt aangemaakt in het Seller Account van Amazon te koppelen met het correcte product in WooCommerce, dient het WooCommerce Product ID gekoppeld te worden.

Dit dien je te doen tijdens het aanmaken van het product in Amazon, door het WooCommerce Product ID in te vullen in het Amazon Seller SKU veld. Je kunt dit veld na het aanmaken van een product niet meer aanpassen. Doe dit dus tijdens het handmatig toevoegen van het product in Amazon.