Troubleshooting Handleiding

Troubleshooting en Conflict Testen zijn handig om erachter te komen waarom jouw Woosa plugin problemen heeft. Heb je een probleem met jouw Woosa plugin? Wij helpen je om het op te lossen!

Meest voorkomende problemen met plugins

Volgens de algemene WooCommerce statistieken worden de meeste problemen veroorzaakt door:

• Verouderde software op jouw site
  • Verkeerde server instellingen
  • Conflicten met het thema
  • Conflicten met een andere plugin

Verouderde  software

Je WordPress website up-to-date houden met de laatste software releases, is altijd nodig om te voorkomen dat je website gehackt kan worden. Met software bedoelen we: de nieuwste versies van WordPress, WooCommerce, de Woosa plugins evenals jouw thema en andere plugins. Waarom? Omdat releases bug fixes of beveiligingspatches bevatten die de huidige problemen kunnen oplossen. Dit vormt de basis voor Troubleshooting en Conflict Testen.

Om erachter te komen of er software updates beschikbaar zijn, ga je naar WooCommerce > Status > Systeem Status. Software dat verouderd is wordt getoond in het rood.

Hoe te updaten

Zorg ervoor dat je de onderstaande stappen volgt voordat je besluit verouderde software bij te werken:

1. Maak een volledige backup van jouw site, database, en (server) bestanden.
    • Vraag jouw hosting provider te assisteren
    • Gerbuik Jetpack Backup (gratis)
  2. Ga naar Dashboard > Plugins, en update alle plugin(s) die verouderd zijn. Update de Woosa plugin(s) nog niet.
  3. Update plugins van Woosa automatisch. Of kies ervoor om het handmatig te doen door de plugin(s) te downloaden van jouw Woosa account en de plugin(s) te overschrijven via de FTP in /wp-content/plugins/
  4. Update WordPress naar de laatste versie. Er staat een notificatie in jouw WordPress Dashboard als er een nieuwe versie beschikbaar is.
  5. Update jouw thema naar de laatste versie. Controleer met de auteur van het thema wat de laatste versie is.

Plugin en thema conflicten

Veel van de problemen die we ontvangen, ontstaan door conflicten met thema's en plugins van derden. Hieronder leggen we uit hoe je Troubleshooting en Conflict Testen kunt uitvoeren om te bepalen waar het probleem vandaan komt.

Troubleshoot thema en plugin conflicten:

1. Wijzig het thema naar een standaard WordPress thema, zoals het gratis Storefront thema of een standaard WordPress thema, om te bekijken of het probleem blijft bestaan. Neem contact op met jouw thema-ontwikkelaar als het probleem verdwijnt. Mogelijk is er een update die het oplost.

Ga naar de volgende stap als het probleem zich blijft voordoen met een standaardthema.

2. Deactiveer tijdelijk alle plugins, behalve WooCommerce en de Woosa plugin(s) die problemen geven. Lost dat het probleem op?

• Indien ja, er is waarschijnlijk een conflict met een van de uitgeschakelde plugins. Om te bepalen welke, activeer je de plugins (een voor een) opnieuw, herhaal per activatie van 1 plugin de acties die het probleem veroorzaakt. Ontstaat het conflict weer na het inschakelen van 1 plugin? Dan zit daar het probleem en kun je het beste contact opnemen met de plugin ontwikkelaar.
  • Als het probleem zich blijft voordoen terwijl een standaardthema wordt uitgevoerd en er geen extra plugins zijn geactiveerd, ga dan naar de volgende stap.

3/ Dien een Support Ticket in een Technical Support Agent zal het probleem onderzoeken en een advies geven. Geef ons in het support ticket zoveel mogelijk informatie door onderstaande vragen te beantwoord. Op die manier kunnen wij zo efficiënt mogelijk te werk gaan.

• Wanneer heb je het probleem voor het eerst opgemerkt?
  • Zijn er recentelijk updates op jouw website doorgevoerd?
  • Heb je thema's gewijzigd of design wijzigingen aangebracht?
  • Heb je nieuwe plugins geïnstalleerd?
  • Kan het probleem op meerdere apparaten worden gerepliceerd?
  • Doet jouw probleem zich voor in één browser of allemaal?
  • Zie je een specifieke error? Maak een screenshot.

Troubleshooting

Fatale errors

Fatale foutmeldingen vertellen je meestal het pad, inclusief de naam van de plugin of het thema dat deze veroorzaakt. Dit helpt bij het opsporen van waar/wat op te lossen.

Systeemstatus

De WooCommerce Systeem Status pagina biedt veel informatie over versies, template overschrijvingen en geheugen. Om toegang te krijgen, ga naar WooCommerce> Status > Systeemstatus

Items waarvoor actie vereist is, worden rood gemarkeerd. Dit kan het Verhogen van Geheugen omvatten, het correct maken van pagina's of het bijwerken van verouderde plugins.