Loyverse - Hoe werkt het nou eigenlijk?

Het installatie proces

Je kan hieronder de verschillende dingen vinden die onder het installatie proces vallen, en waar je deze kan vinden voor dat je de plugin kan gebruiken.

Dit gaat over de volgende onderwerpen:

• Hoe installeer je de plugin?
  • Licentie & Autorisatie
  • Basis instellingen

Hoe installeer je de plugin?

Voor het installeren van onze plugin in je Wordpress, hebben wij een aantal stappen hieronder. Na het volgen hiervan kan je aan de slag met de instellingen.

1. Eerst moeten we de plugin file downloaden, deze kan je vinden op woosa.com bij Account > Downloads, het zip-bestand hoe je niet uit te pakken.
  2. Ga in je WordPress backend naar Plugins en klik op Voeg nieuwe plugin toe.
  3. Klik vervolgens op de knop - linksboven in - Upload plugin.
  4. Klik op Bestand kiezen en selecteer het gedownloade zip-bestaan (bijv. woosa-loyverse-v1.1.0.zip) en klik op Open.
  5. Klik vervolgens op de knop Installeer nu.
  6. De installatie kan enkele seconden duren. Zodra de installatie is afgerond kun je op de knop Activeer plugin klikken.

Licentie & Autorisatie

Licentie

Voor dat je de plugin in gebruik kan nemen, moet je de Woosa licentie actieveren. Hier heb je je API Key en je API Email voor nodig. Hoe je dit doet?

1. Voor de API gegevens krijg je een mail waar je deze in kan vinden, ook kan je inloggen op woosa.com dan naar Account > API Keys hier kan je deze vinden.
  2. Deze moet je vervolgens invullen in Wordpress onder WooCommerce > Instellingen > Loyverse > Licentie.
  3. Hier staan de 2 velden voor API Key en API Email, kopieer de velden hier naar toe.
  4. Hierna klik je op opslaan, de status moet nu veranderen van ''inactive' naar 'active'.

Autorisatie

Voor het koppelen van jouw WooCommerce webshop aan jouw Loyverse verkoopaccount, zijn er een aantal stappen. Hier hebben we een kort stappenplan voor gemaakt, om het zo makkelijk mogelijk te maken.
  1. Ga naar je Wordpress backend naar WooCommerce > Instellingen > Loyverse > Authorisatie.
  2. Klik naast de Status: Ongeauthoriseerd op "klik om te authoriseren".
  3. Nu word je doorgestuurd naar een Loyverse login pagina, log hier in.
  4. Er komt nu een scherm te voorschijn waar je onze Loyverse plugin rechten moet geven om gebruik te kunnen maken van de plugin.
  5. Selecteer hier "Allow".
  6. Je word nu terug gestuurd naar je Wordpress backend, en de status moet verandert zijn naar Goedgekeurd.

Basis instellingen

Hier staan alle instellingen van onze plugin overzichtelijk weergegeven en waar je ze kan vinden in je Wordpress. We gaan hier stap voor stap door heen per tabje, onder WooCommerce > Instellingen > Loyverse.

Instellingen

Type
Waarde
Toelichting
Winkel
Loyverse winkels Selecteer de winkel waaruit u artikelen wilt importeren.
Betaalwijze

1) Card

2) Cash

Selecteer het betalingstype dat u wilt gebruiken wanneer een WooCommerce-bestelling wordt gemaakt als ontvangstbewijs in Loyverse.
Belasting

Loyverse belastingen

Selecteer de belasting die je wilt gebruiken wanneer een WooCommerce bestelling is aangemaakt als bon in Loyverse.

Meer hierover op de volgende link:
https://help.loyverse.com/help/how-configur-taxes

Voorraad- verschuiving behouden

Hoeveelheid

Definieer een waarde die wordt afgetrokken van de voorraad van Loyverse-artikelen. Dit voorkomt het verkopen van producten die niet op voorraad zijn op je WooCommerce webshop.

Debug modus

Aanvinken om toe te passen

Stel in of je de foutopsporing modus wilt inschakelen.

Configuratie verwijderen

Aanvinken om toe te passen

Stel in of je de plugin configuratie bij het verwijderen wilt verwijderen.

Objecten importeren

Type
Waarde
Toelichting
Klik om te importeren

Knop

Importeer u Loyverse items in uw webshop als WooCommerce producten.

Authorisatie

Type
Waarde
Toelichting
Status

1) Goedgekeurd

2) Ongeauthoriseerd

Status van de Loyverse koppeling, of deze actief is of inactief.

Licentie

Type
Waarde
Toelichting
Status

1) Actief

2) Inactief

Status van de Woosa licentie, of deze actief is of inactief.

API sleutel

Invoerveld

De API sleutel komt vanuit Woosa, en moet hier worden ingevoerd om de verbinding te maken.

API e-mailadres

Invoerveld

Het API e-mailadres die bij de licentie hoort, deze komt vanuit Woosa, en moet hier worden ingevoerd om de verbinding te maken.

Tools

Type
Waarde
Toelichting
Cache leegmaken

Knop

Deze tool zal de cache verwijderen.

Logs

Type
Waarde
Toelichting
Logboeken

Lijst

Alle log meldingen onder elkaar, zowel Errors, Warnings en Debug meldingen.

Verschillende Functionaliteiten

Hier vind je welke en wat de functionaliteiten van deze plugin bieden, en hoe deze gebruikt moeten worden.

Importeer producten

Met de Loyverse plugin kun je gemakkelijk de producten uit Loyverse in WooCommerce importeren, met 1 druk op de knop. Hieronder zal ik uitleggen hoe je dit kunt doen middels een aantal stappen:

1. Ga naar WooCommerce > Instellingen > Loyverse
  2. Klik op Importeer Producten
  3. Vervolgens klik je op de knop: Klik om te importeren
  4. Dit zal even duren afhankelijk van hoeveel producten er in Loyverse geïmporteerd moeten worden in WooCommerce

Synchroniseer voorraad

De plugin synchroniseert ook de voorraad van Loyverse naar WooCommerce. Dat betekend dat als de voorraad stand in Loyverse wordt aangepast, deze na 5 minuten in WooCommerce ook wordt aangepast. Loyverse is dan ook leidend in de voorraad.

Als er een bestelling wordt geplaatst in WooCommerce, zal de voorraad ook worden aangepast in Loyverse. Echter als de voorraad handmatig wordt aangepast in WooCommerce, zal dit niet worden aangepast in Loyverse.

Synchroniseer bestellingen

Bestellingen die worden geplaatst in WooCommerce zullen worden doorgeschoten naar Loyverse toe als "receipt" ofwel bon. De voorraad van Loyverse wordt dan aangepast hierop.