Amazon - Hoe werkt het nou eigenlijk?

Het installatie proces

Je kan hieronder de verschillende dingen vinden die onder het installatie proces vallen, en waar je deze kan vinden voor dat je de plugin kan gebruiken.

Dit gaat over de volgende onderwerpen:

• Hoe installeer je de plugin?
  • Licentie & Autorisatie
  • Basis instellingen

Hoe installeer je de plugin?

Voor het installeren van onze plugin in je Wordpress, hebben wij een aantal stappen hieronder. Na het volgen hiervan kan je aan de slag met de instellingen.

1. Eerst moeten we de plugin file downloaden, deze kan je vinden op woosa.com bij Account > Downloads, het zip-bestand hoe je niet uit te pakken.
  2. Ga in je WordPress backend naar Plugins en klik op Voeg nieuwe plugin toe.
  3. Klik vervolgens op de knop - linksboven in - Upload plugin.
  4. Klik op Bestand kiezen en selecteer het gedownloade zip-bestaan (bijv. woosa-amazon-v1.1.0.zip) en klik op Open.
  5. Klik vervolgens op de knop Installeer nu.
  6. De installatie kan enkele seconden duren. Zodra de installatie is afgerond kun je op de knop Activeer plugin klikken.

Licentie & Autorisatie

Licentie

Voor dat je de plugin in gebruik kan nemen, moet je de Woosa licentie actieveren. Hier heb je je API Key en je API Email voor nodig. Hoe je dit doet?

1. Voor de API gegevens krijg je een mail waar je deze in kan vinden, ook kan je inloggen op woosa.com dan naar Account > API Keys hier kan je deze vinden.
  2. Deze moet je vervolgens invullen in Wordpress onder WooCommerce > Instellingen > Amazon > Licentie.
  3. Hier staan de 2 velden voor API Key en API Email, kopieer de velden hier naar toe.
  4. Hierna klik je op opslaan, de status moet nu veranderen van ''inactive' naar 'active'.

Autorisatie

Voor het koppelen van jouw WooCommerce webshop aan jouw Amazon verkoopaccount, hebben we een aantal stappen onder elkaar gezet.
  1. Ga naar WooCommerce > Instellingen > Amazon > Autorisatie;
  2. Je dient allereerst jouw Seller ID in te vullen. Deze kun je vinden door in je Amazon Seller Account rechtsboven naar Settings > Account Info te gaan en vervolgens op Your Merchant Token te klikken;
  3. Vul Your Merchant Token in bij het Verkoper ID veld in de instellingen van de Amazon WooCommerce plugin;
  4. Vervolgens dien je jouw MWS Authorization Token in te vullen. Deze kun je vinden in je Amazon Seller Account via Settings > User Permissions;
  5. Klik onder Third-party developer and apps op de knop Manage your apps;
  6. Vervolgens kun je bij de Developer name Woosa, welke we in de vorige stap hebben aangemaakt, jouw MWS Authorization Token ophalen;
  7. Vul jouw MWS Authorization Token in de instellingen van de Amazon WooCommerce plugin (zie stap 1).
  8. Tot slot, kies de marketplace waarop je wilt verkopen. Momenteel is deze nog land gerelateerd;
  9. Alles gedaan? Vergeet niet om op Wijzigingen opslaan te klikken. De status zou direct moeten veranderen naar Geauthoriseert.

Basis instellingen

Hier staan alle instellingen van onze plugin overzichtelijk weergegeven en waar je ze kan vinden in je Wordpress. We gaan hier stap voor stap door heen per tabje, onder bol.com > Instellingen.

Instellingen

Type
Waarde
Toelichting
Type id-code
Keuze menu
Soort product code voor Amazon.
Waarde van id-code

1) Standaard

2) Product custom field

3) Product SKU

4) Product eigenschap

Kies de bron van de waarde van de id-code.
Voorraad-verschuiving behouden
Aantal
Definieer een waarde die wordt afgetrokken van WooCommerce productvoorraad. Dit voorkomt het verkopen van producten die niet op voorraad zijn op Amazon Marketplace.
Hoe te kopen
Keuze menu
Selecteer uw verzender die wordt gebruikt voor bestellingen die bij Amazon worden geïmporteerd.
Debug modus
Aanvinken om toe te passen
Stel in of je de foutopsporing modus wilt inschakelen.
Configuratie verwijderen
Aanvinken om toe te passen Stel in of je de plugin configuratie bij het verwijderen wilt verwijderen.

Proces in behandeling

Type
Waarde
Toelichting
Producten publiceren

Tabel

Lijst van webshop producten die worden verzonden om te worden gepubliceerd op Amazon.

Product voorraad bijwerken

Tabel

Lijst van bijgewerkte webshop producten die zullen worden gepland voor het bijwerken op Amazon in ongeveer 4 minuten ook.
Producten verwijderen

Tabel

Lijst van verwijderde webshop producten die zal worden gepland voor verwijdering van Amazon in ongeveer 4 minuten ook.

De status van orders bijwerken

Tabel

Lijst met ge├»mporteerde bestellingen van Amazon waarvan de status is bijgewerkt in de webshop. Ze zullen worden gepland voor het bijwerken op Amazon in ongeveer 4 minuten ook.

Authorisatie

Type
Waarde
Toelichting
Status

1) Goedgekeurd

2) Niet geautoriseerd

Status of de Amazon autorisatie goedgekeurd is, of nog geautoriseerd moet worden.
Verkoper ID

Invoerveld

Geef de verkoper-ID op die u van Amazon heeft ontvangen
MWS-authorisatie token

Verborgen invoerveld

Geef het MWS-autorisatietoken op dat u van Amazon hebt ontvangen
Marktplaats

Amazon Marktplaatsen

Selecteer met welke marktplaats u verbinding wilt maken?

Licentie

Type
Waarde
Toelichting
Status

1) Actief

2) Inactief

Status van de Woosa licentie, of deze actief is of inactief.

API sleutel

Invoerveld

De API sleutel komt vanuit Woosa, en moet hier worden ingevoerd om de verbinding te maken.

API e-mailadres

Invoerveld

Het API e-mailadres die bij de licentie hoort, deze komt vanuit Woosa, en moet hier worden ingevoerd om de verbinding te maken.

Tools

Type
Waarde
Toelichting
Cache leegmaken

Knop

Deze tool zal de cach verwijderen.

Logs

Type
Waarde
Toelichting
Logboeken

Lijst

Alle log meldingen onder elkaar, zowel Errors, Warnings en Debug meldingen.

Verschillende Functionaliteiten

Hier vind je welke en wat de functionaliteiten van deze plugin bieden, en hoe deze gebruikt moeten worden.

Producten publiceren

Met de plugin kun je producten vanuit WooCommerce naar Amazon publiceren. Houd er rekening mee dat je enkele producten kunt publiceren die al bekend zijn bij Amazon. Of wel, die al door andere verkopers wordt aangeboden op Amazon. Hierbij een korte toelichting hoe je een product kunt publiceren:

1. In jouw WordPress omgeving, navigeer naar het Product-overzicht
  2. Vink de product(en) aan die jij wilt publiceren naar Amazon d.m.v. van de checkbox links van het product.
  3. Klik op de dropdown menu BULK Acties en kies voor Amazon Publiceren
  4. Het product wordt nu gepubliceerd en zal tijdelijk de status Verwerken krijgen in het product overzicht

Gelukt! Het product is nu gepubliceerd naar Amazon toe en kun je terug vinden onder jouw artikelen.

Producten bijwerken in Amazon

Om jouw producten bij te werken van bijvoorbeeld: productprijs, kun je dit vanuit WooCommerce naar Amazon communiceren. Hierbij een korte toelichting hoe je een product kunt bijwerken vanuit WooCommerce:

1. Zoek het product in kwestie op in WooCommerce Product-overzicht die jij wilt aanpassen
  2. Sla de nieuwe informatie op door te klikken op Bijwerken/Update
  3. Ga terug naar het product-overzicht en klik op de dropdown-menu BULK Acties
  4. Kies voor Amazon publiceren om de gegevens bij te werken naar Amazon toe

Gelukt! Het product is nu bijgewerkt van de nieuwe informatie en zal ook zijn bijgewerkt in Amazon!

Lage voorraaddrempel

Het kan soms voorkomen dat je een product verkoopt vanuit Amazon die jij niet meer op voorraad heb in WooCommerce. Om dit te voorkomen kun je in de plugin instellingen een Preserve Stock Offset. Dit kun je een waarde geven van bijvoorbeeld '2' wat zal afgetrokken worden van de WooCommerce voorraad. Hierbij een korte toelichting hoe je de Preserve Stock Offset kunt instellen:

1. In jouw WordPress backend, navigeer naar WooCommerce > Instellingen > Amazon
  2. De optie Preserve Stock Offset zul je vrijwel meteen voor je zien
  3. Geef een getal op die je van de WooCommerce voorraad af wilt trekken
  4. Klik op Wijzigingen Opslaan

Gelukt! Je hebt nu de Preserve Stock Offset ingesteld, dit zal helpen bij het voorkomen van producten die je verkoopt op Amazon die niet meer op voorraad is in WooCommerce.

Bestelling markeren als verzonden

Met de plugin kun je ook vanuit WooCommerce Amazon bestellingen afhandelen. Hierbij een korte toelichting hoe je dit kunt uitvoeren:

1. Ga naar WooCommerce > Bestellingen en klik op de Amazon bestelling
  2. Als de bestelstatus is veranderd naar Completed, doet er zich een gele box voor
  3. Vul de gegevens in: (Verzender, verzendmethode, volgnummer)
  4. Klik als laatste stap rechtsboven op Bijwerken

Gelukt! De bestelling is verzonden en wordt afgehandeld bij Amazon