Stap over naar VidaXL 2.0

Hoe stap je over naar de nieuwe VidaXL 2.0 versie

Woosa – VidaXL dropshipping voor WooCommerce (v2.0.0) is een compleet nieuwe en verbeterde plugin voor Woosa – VidaXL for WooCommerce (v1.4.6), met veel nieuwe en verbeterde opties. Hierdoor kan je niet de standaard manier van updaten gebruiken om de VidaXL v2.0.0 te gebruiken. Hieronder vind je de stappen die je moet doorlopen voor de nieuwe versie.

Wat houd deze overstap in?

Dit zijn de stappen onder elkaar die je moet volgen om de nieuwe 2.0.0 versie te gebruiken.

1. Verwijder alle VidaXL producten van je webshop
  2. Verwijder alle VidaXL categorieën van je webshop
  3. De-installeer de oude versie (1.4.6) van onze plugin
  4. Cancel het huidige abonnement die je hebt v1.4.6 en schaf een nieuwe abonnement van v2.0.0 aan
  5. Installeer de nieuwe versie (2.0.0)
  6. Configureer de instellingen
  7. Start de synchronisatie
  8. Enjoy!!

1. Verwijder alle VidaXL producten van je webshop

Je moet alle huidige geïmporteerde VidaXL producten verwijderen van je webshop van v1.4.6. Je kan die of handmatig of door gebruik te maken van de Delete all imported products optie in onze plugin onder WooCommerce > Settings > VidaXL > Import Products.

NOTE: Als er een actief proces is moet je deze cancellen om de Delete all imported products te gebruiken.

2. Verwijder alle vidaXL categorieën van je webshop

Je moet alle huidige categorieën van VidaXL verwijderen van je webshop van v1.4.6. Je kan die of handmatig. Ga naar Products > Categories selecteer de VidaXL categorieën of selecteer ze allemaal, gebruik dan de Bulk actioaan het begin van de pagina en selecteer Delete en klik op Apply. De categorieën zouden nu verwijderd moeten zijn.

NOTE: als je niet VidaXL producten in deze categorieën had komen deze in Uncategorized.

3. De-installeer v1.4.6

Na alle vorige stappen ga naar WooCommerce > Settings > VidaXL > Settings en bij Uninstall check de optie Remove Data en klik de Save changes knop. Ga nu naar Plugins en de-actieveer de plugin en daarna verwijderde de plugin.

4. Cancel het huidige abonnement die je hebt v1.4.6 en schaf een nieuw abonnement van v2.0.0 aan

Je moet de v1.4.6 compleet vervangen, hierom moet je een nieuw abonnement afsluiten voor v2.0.0 en de nieuwe plugin downloaden. Wat dit betekend is dat je het oude abonnement moet opzeggen, hier kan je de volgende link voor gebruiken: https://www.woosa.com/nl/licentie-annuleren/?_ga=2.96177820.1409829066.1614585034-1990140089.1599032425&_gac=1.183282388.1611064972.CjwKCAiAo5qABhBdEiwAOtGmbgf1LubzmKGY9UFbGwiIOxFwKwsARzddc2oT-ws0X7KPZAN_gmKZgRoCCzoQAvD_BwE.

En de nieuwe aanschaffen: https://www.woosa.com/nl/product/vidaxl-dropshipping-woocommerce-plugin/

5. Installeer v2.0.0

Download het zip bestand op My account en installeer deze op je webshop. Hier kan je de volgende guide voor gebruiken https://support.woosa.com/hc/en-us/articles/360005949357-Installation-via-the-website.

6. Configureer de instellingen

v2.0.0 komt me nieuwe instellingen die je moet configureren zoals: Feed LanguageFeed Categories

7. Start de synchronisatie

De laatste stap is de synchronisatie starten. Dit kan je doen onder WooCommerce > Settings > VidaXL > Synchronize products.

Vanaf nu zal je webshop automatisch gesynchroniseerd worden met VidaXL op basis van de geselecteerde Feed Language en Feed Categories.

• importeer nieuwe producten
  • update bestande producten
  • verwijder (of zet als draft) producten
  • update product voorraad – elke 5 minuten
  • check & update bestelling status – elke 12 uur

8. Enjoy!