Bol Content Connection - Hoe werkt het nou eigenlijk?

Het installatie proces

Je kan hieronder de verschillende dingen vinden die onder het installatie proces vallen, en waar je deze kan vinden voor dat je de plugin kan gebruiken.

Dit gaat over de volgende onderwerpen:

• Hoe installeer je de plugin?
  • Licentie & Autorisatie
  • Basis instellingen

Hoe installeer je de plugin?

Voor het installeren van onze plugin in je Wordpress, hebben wij een aantal stappen hieronder. Na het volgen hiervan kan je aan de slag met de instellingen.

1. Eerst moeten we de plugin file downloaden, deze kan je vinden op woosa.com bij Account > Downloads, het zip-bestand hoe je niet uit te pakken.
  2. Ga in je WordPress backend naar Plugins en klik op Voeg nieuwe plugin toe.
  3. Klik vervolgens op de knop - linksboven in - Upload plugin.
  4. Klik op Bestand kiezen en selecteer het gedownloade zip-bestaan (bijv. woosa-bol-cc-v1.1.0.zip) en klik op Open.
  5. Klik vervolgens op de knop Installeer nu.
  6. De installatie kan enkele seconden duren. Zodra de installatie is afgerond kun je op de knop Activeer plugin klikken.

Licentie & Autorisatie

Licentie

Voor dat je de plugin in gebruik kan nemen, moet je de Woosa licentie actieveren. Hier heb je je API Key en je API Email voor nodig. Hoe je dit doet?

1. Voor de API gegevens krijg je een mail waar je deze in kan vinden, ook kan je inloggen op woosa.com dan naar Account > API Keys hier kan je deze vinden.
  2. Deze moet je vervolgens invullen in Wordpress onder bol.com > Instellingen > Licentie.
  3. Aangezien je voor de bol.com plugin zelf dit hier ook hebt ingevuld, moet het voor deze plugin onder Woosa - Content Connection for bol.com komen te staan.
  4. Hier staan de 2 velden voor API Key en API Email, kopieer de velden hier naar toe.
  5. Hierna klik je op opslaan, de status moet nu veranderen van ''inactive' naar 'active'.

Autorisatie

Heb je jou bol.com account al gekoppeld voor de bol.com plugin kan je deze stap overslaan.
Voor het koppelen van jouw WooCommerce webshop aan jouw bol.com verkoopaccount, hebben we een Client ID en Client Secret nodig. Deze dien je zelf aan te maken in jouw bol.com verkoopaccount. Hoe je dit doet?
  1. Log in op het verkoopaccount van bol.com
  2. Klik rechtsboven op je bedrijfsnaam en vervolgens op Instellingen
  3. Klik onder Diensten op API instellingen
  4. Klik onder Client credentials op Aanmaken (Het kan zijn dat je eerst een contact persoon moet invullen)
  5. Vul een willekeurige naam in en klik op Ja, voeg toe
  6. Het Client ID is direct zichtbaar, kopieer deze in Wordpress naar bol.com > Instellingen > Account bij het Client ID veld in de instellingen van de bol.com plugin.
  7. De Client Secret kun je zien door op Toon Secret te klikken, kopieer deze naar dezelfde plek in Wordpress onder het Client Secret veld in de instellingen van de bol.com plugin
  8. Klik vervolgens op Sla wijzigingen op. Indien de status op Niet geautoriseerd blijft staan, klik op Klik om te autoriseren.

Basis instellingen

Hier staan alle instellingen van onze plugin overzichtelijk weergegeven en waar je ze kan vinden in je Wordpress. We gaan hier stap voor stap door heen per tabje, onder bol.com > Instellingen. Als je de overige instellingen wil bekijken zijn deze te vinden bij de algemene bol.com plugin guide.

Content connectie > Categorie Mapping

Type
Waarde
Toelichting
Verzamel Categorieën
Knop Gebruik deze knop voor het ophalen van de categorieën.
Shop categorieën
Text Alle categorieën uit de webshop.
Bol.com categorieën
Text Selecteer, Bewerk of verwijder een categorie dit bij de Webshop categorie hoort.

Content connectie > Upload Content

Type
Waarde
Toelichting
Geen inhoud

Lijst

Zie en beheer de content van de producten. En het verder in vullen van de velden die niet worden mee genomen, of nog extra moeten worden in gevuld.
In behandeling

Lijst

Bezig met door sturen van de producten naar Bol.com.
Afgewezen

Lijst

Afgewezen producten door Bol.com met punten die aangepast moeten worden.
Geupload

Lijst

De geuploade producten die op Bol.com te zien zijn.

Verschillende Functionaliteiten

Hier vind je welke en wat de functionaliteiten van deze plugin bieden, en hoe deze gebruikt moeten worden.

Categorie mapping

Met deze functie linkje je webshop categorieën aan Bol.com categorieën, dit is nodig als je nieuwe producten naar Bol.com wil sturen. Om jouw WooCommerce categorieën te koppelen aan die van Bol.com, dien je de volgende stappen te volgen:

1. Ga naar Bol.com > Instellingen > Content connectie > Category Mapping
  2. Zoek de categorie die je wil gebruiken.
  3. Aan de rechter kant hiervan selecteer je vervolgens een Bol.com categorie.
  4. Sla deze vervolgens op.

Gelukt! De WooCommerce categorie is nu gekoppeld aan die van Bol.com.

Publish new products to Bol

Met deze functie publiceer je producten van je webshop naar Bol.com, hiervoor moet je wel de Categorieën koppelen, zie de functie hierboven. Daarna kan je de volgende stappen volgen:
  1. Publiceer product middels bulk actie publiceren in de producten lijst
  2. Het product zal de status krijgen Geen Inhoud
  3. Ga vervolgens naar Bol.com > Instellingen > Content Connectie > Upload Content
  4. Voorzie daar het product van aanvullende informatie middels de knop > Beheer content
  5. Na dat je dat hebt gedaan, scroll je naar beneden toe en klikje op Content uploaden