vidaXL - Hoe werkt het nou eigenlijk?

Het installatie proces

Je kan hieronder de verschillende dingen vinden die onder het installatie proces vallen, en waar je deze kan vinden in je Wordpress.

Dit gaat over de volgende onderwerpen:

- Hoe installeer je de plugin?

- Licentie & Autorisatie

- Basis instellingen

Hoe installeer je de plugin?

Voor het installeren van onze plugin in je Wordpress, hebben wij een aantal stappen hieronder. Na het volgen hiervan kan je aan de slag met de instellingen.

1. Login jouw woosa.com account
  2. Ga naar Licenties
  3. Vervolgens klik je op Bekijk, dan doet er een downloadlink zich voor om de plugin te downloaden
  4. Installeer de plugin in Wordpress:
    1. In Wordpress, klik op Plugins
    2. Voeg nieuwe plugin toe
    3. Upload plugin
    4. Bestand kiezen > Kies het bestand die je uit jouw woosa account hebt gedownload
    5. Installeer nu

Na de installatie dien je de plugin te activeren door naar de Plugins pagina te gaan in Wordpress.

Licentie & Autorisatie

Licentie

Voor dat je de plugin in gebruik kan nemen, dien je jouw Woosa licentie te activeren. Dit doe je middels jouw Woosa license key

1. Login op jouw woosa.com account
  2. Ga naar Licenties
  3. Daar vind je een License Key, kopieër die
  4. In Wordpress, ga naar WooCommerce > Instellingen > vidaXL > Licentie
  5. Plak daar de license key en klik op Wijzigingen Opslaan

Gelukt! De plugin is nu geactiveerd!

Autorisatie

Om de koppeling te maken met vidaXLdien je eerst jouw account te autoriseren. Hoe je dit doet?

1. Log in jouw vidaXL account
  2. Klik rechtsboven op jouw account naam en klik op Mijn account
  3. Je komt terecht in jouw Account details, scroll naar beneden tot je API Token ziet
  4. Klik op Show API Token
  5. Kopieër de API Token en plak die in de plugin instellingen > WooCommerce > Instellingen > vidaXL > Autorisatie in het veld API Token
  6. Vul vervolgens het email adres in van jouw vidaXL account in het veld Email
  7. Kies het land waar jij wilt dropshippen
  8. Klik op Wijzigingen opslaan

Voor vidaXL test-account gegevens dien je contact op te nemen met vidaXL.

Basis instellingen

Hier staan alle instellingen van onze plugin overzichtelijk weergegeven en waar je ze kan vinden in je Wordpress. We gaan hier stap voor stap door heen per tabje, onder WooCommerce > Instellingen > vidaXL.

Instellingen > Algemeen

Type
Waarde
Toelichting
Verstuur bestellingen

1) Schakel dit uit, ik zal dit handmatig doen

2) Wanneer bestelstatus in de wacht staat

3) Wanneer bestelstatus is voltooid

4) Wanneer bestelstatus wordt verwerkt

Kies wanneer bestellingen naar vidaXL worden verzonden

Verkoopprijs percentage

Invoerveld

Stel de prijsmarge in middels een percentage

Verkoopprijs vastbedrag

Invoerveld

Stel de prijsmarge in middels een vastbedrag

Gebruik adviesprijs

Aanvinken/uitvinken

Wel of niet gebruik maken van de prijs die VidaXL aanbeveelt.

Algemeen > Synchroniseer producten

Type
Waarde
Toelichting
Minimumprijs

Invoerveld

Geef een minimumprijs op die producten moeten hebben om te worden gesynchroniseerd

Maximumprijs

Invoerveld

Geef een maximumprijs op die producten moeten hebben om te worden gesynchroniseerd

Producten die niet op voorraad zijn

1) Uitsluiten

2) Stel in op Concept

Kies wat u wilt doen met producten die niet op voorraad zijn

Voeg een korte beschrijving toe

Invoerveld

Stel in of u de korte productbeschrijving al dan niet wilt opnemen

Algemeen > Bestaande producten

Type
Waarde
Toelichting
Producten bijwerken

1) Titel

2) Beschrijving

3) Korte beschrijving

4) Afbeeldingen

5) Prijs

6) Categorieën

Selecteer welke productinformatie moet worden bijgewerkt voor bestaande producten

Algemeen > Diversen

Type
Waarde
Toelichting
Foutopsporingsmodus

Aanvinken/uitvinken

Stel in of u de foutopsporingsmodus wilt inschakelen.

Configuratie verwijderen

Aanvinken/uitvinken

Stel in of u de plug-inconfiguratie bij het verwijderen al dan niet wilt verwijderen.

Batchlimiet

Invoerveld

Geef aan hoeveel items in één batch worden verwerkt via WooCommerce REST API. Pas dit overeenkomstig aan de bronnen van uw webwinkel-server aan

Producten synchroniseren > Feed taal

Type
Waarde
Toelichting
Feed taal

Dropdown-menu

Kies hier de feed taal van vidaXL

Producten synchroniseren > Feed categorieën

Type
Waarde
Toelichting
Feed categorieën

Aanvinken/uitvinken

Vink hier de categorieën aan bij vidaXL waar je de producten van wilt synchroniseren

Autorisatie > (Live)

Type
Waarde
Toelichting
Status

1) Niet geautoriseerd

2) Geautoriseerd

Of de plugin wel of niet is geautoriseerd met vidaXL

Sta bestellingen toe van

Dropdown-menu

Selecteer het land waar vidaXL dropshipping mag doen.

Email

Invoerveld

Het emailadres dat wordt gebruikt om verbinding te maken met het vidaXL account

API Token

Invoerveld

Het API token van het vidaXL account

Autorisatie > (Test)

Type
Waarde
Toelichting
Status

1) Niet geautoriseerd

2) Geautoriseerd

Of de plugin wel of niet is geautoriseerd met vidaXL

Testmodus

Aanvinken/uitvinken

Het al dan niet gebruiken van het testaccount

Email

Invoerveld

Het emailadres dat wordt gebruikt om verbinding te maken met het vidaXL test account

API Token

Invoerveld

Het API token van het vidaXL test account

Licentie

Type
Waarde
Toelichting
Status

1) Actief

2) Inactief

Status van de Woosa licentie, of deze actief is of inactief.

API sleutel

Invoerveld

De API sleutel komt vanuit Woosa, en moet hier worden ingevoerd om de verbinding te maken.

API e-mailadres

Invoerveld

Het API e-mailadres die bij de licentie hoort, deze komt vanuit Woosa, en moet hier worden ingevoerd om de verbinding te maken.

Tools

Type
Waarde
Toelichting
Cache wissen

Knop

Deze tool wist alle cachegegevens

Download productgalerij

Knop

Deze tool downloadt de galerijafbeeldingen van vidaXL naar uw server

Logs

Type
Waarde
Toelichting
Alles selecteren / deselecteren

Knop

Kies of je alle logs wilt selecteren of deselecteren

Markeren als gelezen / ongelezen

Knop

Kies of je alle logs wilt markeren als gelezen of ongelezen

Details bekijken

Knop

Kies of je de log wilt bekijken

Verschillende Functionaliteiten

Hier vind je welke en wat de functionaliteiten van deze plugin bieden, en hoe deze gebruikt moeten worden.

Producten synchroniseren

Met de vidaXL plugin kun je producten uit verschillende categorieën synchroniseren met jouw webshop. Navigeer naar: WooCommerce > Instellingen > vidaXL > Producten synchroniseren. Om producten te synchroniseren dien je de volgende stappen uit te voeren:

1. Kies de feed taal
  2. Klik op categorieën ophalen
  3. Vink de categorieën aan die jij wilt synchroniseren
  4. Klik op Start de synchronisatie

De synchronisatie gaat van start en de producten zullen binnenkort te zien zijn in jouw webshop!

Let op: dit is een synchronisatie, als je een categorie uit vinkt zullen de producten daarvan worden verwijderd uit jouw webshop. Tevens dien je ten alle tijden de synchronisatie te laten lopen om de productinformatie zoals voorraad actueel te houden met vidaXL.

Bestellingen versturen

Je kunt de bestellingen vanuit jouw webshop versturen naar jouw vidaXL account, waar ze worden afgehandeld en worden verstuurd naar de klanten toe door vidaXL. Dit kan zowel handmatig als automatisch, controleer daarvoor eerste de optie: Verstuur bestellingen. Deze optie vindt je in WooCommerce > Instellingen > vidaXL > Instellingen > Algemeen.

Om een bestelling handmatig te verzenden dien je de volgende stappen uit te voeren:

1. Ga naar WooCommerce > Bestellingen
  2. Vink een bestelling aan die vidaXL product(en) bevat
  3. Klik op de dropdown-menu BULK Acties
  4. Klik op Verstuur naar vidaXL

De bestelling wordt nu naar jouw vidaXL account toegestuurd en afgehandeld.