Bol Multi Account - Hoe werkt het nou eigenlijk?

Het installatie proces

Je kan hieronder de verschillende dingen vinden die onder het installatie proces vallen, en waar je deze kan vinden voor dat je de plugin kan gebruiken.

Dit gaat over de volgende onderwerpen:

• Hoe installeer je de plugin?
  • Licentie & Autorisatie
  • Basis instellingen

Hoe installeer je de plugin?

Voor het installeren van onze plugin in je Wordpress, hebben wij een aantal stappen hieronder. Na het volgen hiervan kan je aan de slag met de instellingen.

1. Eerst moeten we de plugin file downloaden, deze kan je vinden op woosa.com bij Account > Downloads, het zip-bestand hoe je niet uit te pakken.
  2. Ga in je WordPress backend naar Plugins en klik op Voeg nieuwe plugin toe.
  3. Klik vervolgens op de knop - linksboven in - Upload plugin.
  4. Klik op Bestand kiezen en selecteer het gedownloade zip-bestaan (bijv. woosa-bol-ma-v1.1.0.zip) en klik op Open.
  5. Klik vervolgens op de knop Installeer nu.
  6. De installatie kan enkele seconden duren. Zodra de installatie is afgerond kun je op de knop Activeer plugin klikken.

Licentie & Autorisatie

Licentie

Voor dat je de plugin in gebruik kan nemen, moet je de Woosa licentie actieveren. Hier heb je je API Key en je API Email voor nodig. Hoe je dit doet?

1. Voor de API gegevens krijg je een mail waar je deze in kan vinden, ook kan je inloggen op woosa.com dan naar Account > API Keys hier kan je deze vinden.
  2. Deze moet je vervolgens invullen in Wordpress onder bol.com > Instellingen > Licentie.
  3. Aangezien je voor de bol.com plugin zelf dit hier ook hebt ingevuld, moet het voor deze plugin onder Woosa - Multi Account for bol.com komen te staan.
  4. Hier staan de 2 velden voor API Key en API Email, kopieer de velden hier naar toe.
  5. Hierna klik je op opslaan, de status moet nu veranderen van ''inactive' naar 'active'.

Autorisatie

Heb je jou bol.com account al gekoppeld voor de bol.com plugin kan je deze stap overslaan.
Voor het koppelen van jouw WooCommerce webshop aan jouw bol.com verkoopaccount, hebben we een Client ID en Client Secret nodig. Deze dien je zelf aan te maken in jouw bol.com verkoopaccount. Hoe je dit doet?
  1. Log in op het verkoopaccount van bol.com
  2. Klik rechtsboven op je bedrijfsnaam en vervolgens op Instellingen
  3. Klik onder Diensten op API instellingen
  4. Klik onder Client credentials op Aanmaken (Het kan zijn dat je eerst een contact persoon moet invullen)
  5. Vul een willekeurige naam in en klik op Ja, voeg toe
  6. Het Client ID is direct zichtbaar, kopieer deze in Wordpress naar bol.com > Instellingen > Account bij het Client ID veld in de instellingen van de bol.com plugin.
  7. De Client Secret kun je zien door op Toon Secret te klikken, kopieer deze naar dezelfde plek in Wordpress onder het Client Secret veld in de instellingen van de bol.com plugin
  8. Klik vervolgens op Sla wijzigingen op. Indien de status op Niet geautoriseerd blijft staan, klik op Klik om te autoriseren.

Basis instellingen

Hier staan alle instellingen van onze plugin overzichtelijk weergegeven en waar je ze kan vinden in je Wordpress. We gaan hier stap voor stap door heen per tabje, onder bol.com > Instellingen. Als je de overige instellingen wil bekijken zijn deze te vinden bij de algemene bol.com plugin guide.

Account

Type
Waarde
Toelichting
Status

1) Goedgekeurd

2) Niet geautoriseerd

Status of de bol.com autorisatie goedgekeurd is, of nog geautoriseerd moet worden.
Client ID

Invoerveld

Het client ID komt vanuit bol.com, en moet hier worden ingevoerd om de verbinding te maken.

Client Secret

Verborgen invoerveld

De client Secret komt vanuit bol.com, en moet hier worden ingevoerd om de verbinding te maken.

Publiceer producten

Ja aanvinken om deze functie te gebruiken

Kies of u producten wilt publiceren of niet.

Orders importeren

Ja aanvinken om deze functie te gebruiken

Kies of u orders wilt importeren. Interval: 10 minuten.

Facturen importeren

Ja aanvinken om deze functie te gebruiken

Kies of u facturen wilt importeren. Interval: maandelijks.

Importeer retouren

Ja aanvinken om deze functie te gebruiken

Kies of retouren al dan niet geïmporteerd moeten worden. Interval: dagelijks.

Verlagingen van de invoer commissie

Ja aanvinken om deze functie te gebruiken

Kies of u commissiekortingen wilt importeren, op deze manier ziet u een informatie bericht per product, zodat u de prijs kunt aanpassen om de korting te krijgen. Interval: dagelijks.

Weergave order
commissie

Ja aanvinken om deze functie te gebruiken

Kiezen of de bol.com commissie op geïmporteerde orders moet worden weergegeven.

Exclusieve onderbelasting

Ja aanvinken om deze functie te gebruiken

Kies of u belastingberekening op geïmporteerde bestellingen wilt uitsluiten.

Gebruik WooCommerce prijs

Aanvinken om toe te passen

Kies of u de standaard WooCommerce-productprijs wilt gebruiken. LET OP: Dit werkt niet met gegroepeerde producten.

Verzendkosten

Getal

De verzendkosten worden toegevoegd aan de productprijs bij publicatie op bol.com.

Levertijd

Keuze menu

Kies de leveringsbelofte.
Belastingland

Dropdown

Geef op basis van het land aan hoe de belasting wordt berekend. OPMERKING: Je moet deze belasting hebben gedefinieerd in WooCommerce > Instellingen > Belasting!
Account toevoegen

Knop

Klik hier om een account toe te voegen, hier gelden dezelfde instellingen voor.

Verschillende Functionaliteiten

Hier vind je welke en wat de functionaliteiten van deze plugin bieden, en hoe deze gebruikt moeten worden.

Account uitsluiten

Als je een product wil uitsluiten van een van je Bol.com account zijn hier een aantal stappen om dit te realiseren.

1. Ga naar een product die je wil uitsluiten van een van je Bol.com accounts.
  2. Scroll naar de Productgegevens tabel.
  3. Ga hier naar Bol.com en klik op het tabje van het gewenste account.
  4. Vink hier Account uitsluiten? aan.
  5. Sla vervolgens het product op.

Gelukt! dit product word nu niet meer meegenomen met de functies van onze plugin naar het gewenste account.