vidaXL product synchronisatie

Met de vidaXL plugin kun je producten synchroniseren in jouw webshop. De producten worden real-time bijgewerkt als er iets veranderd in de vidaXL feed. In dit artikel leggen we uit hoe de synchronisatie werkt en waar je op moet letten.

Product synchronisatie starten

Om de product synchronisatie te starten dien je eerst een batch-limit op te geven in de plugin instellingen:

mceclip0.png

Het is aanbevolen deze op minimaal '100' te configureren en tot max ongeveer '300'.

Daarnaast dien je alvorens een aantal opties na te lopen die je naar eigen wens kunt configureren:

mceclip1.png

Dan is het tijd om de product feed en categorieën te configureren:

mceclip2.png

Nadat je de juiste Feed hebt gekozen en de categorieën, klik op Start Synchronisatie om de producten te synchronizeren in jouw webshop. 

Belangrijk: als de producten zijn gesynchroniseerd in jouw webshop, stop dan niet de synchronisatie, anders zullen de producten niet worden bijgewerkt

Producten verwijderen

Er zijn drie manieren om producten te verwijderen:

1. Handmatig naar trash in het product-overzicht
2. Product zichtbaarheid naar 'Hidden'
3. Categorieën uitvinken in de plugin instellingen

1. Handmatig naar trash

Als je producten wilt verwijderen die jou niet bevallen uit een bepaalde categorie, dan kun je die handmatig in het product-overzicht in de Trash plaatsen. Dit kan individueel per product of uiteraard in BULK:

mceclip3.png

Echter als je de producten permanent ook nog eens uit de Trash verwijderd, zullen de producten weer terug worden geplaatst in WooCommerce. Dit omdat het een 'synchronisatie' is, dus de plugin zal ze weer terug in WooCommerce synchroniseren. 

2. Categorieën uitvinken

Je kunt dus ook producten verwijderen door de categorieën uit te vinken in de plugin instellingen > product synchroniseren:

mceclip0.png

  1. Klik als eerst op Stop Synchronisatie
  2. Vervolgens vink je de categorie(ën) uit die je wilt verwijderen
  3. Klik op Start Synchronisatie
  4. De uitgevinkte categorieën zullen nu worden verwijderd uit WooCommerce

Belangrijk: omdat je dus een categorie uitvinkt, zullen alle reeds gesynchroniseerde producten uit die specifieke categorie worden verwijderd. 

3. Producten op Hidden zetten

Wat ook een optie is, is om de producten niet te verwijderen uit WooCommerce, maar om ze onzichtbaar te maken in de front-end van de webshop. Dit doe je door de volgende stappen te volgen:

  1. Ga naar het product-overzicht
  2. Vink de producten aan die je onzichtbaar wilt maken
  3. Klik op 'Bewerken' en vervolgens op 'Toepassen'
    • mceclip1.png
  4. Vervolgens klik je op 'Visibility' en kies je voor 'Hidden'
    • mceclip2.jpg
  5. Als laatst klik je op 'Update'

De producten zijn nu niet meer zichtbaar op de front-end van jouw webshop.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 2

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.