Hoe autoriseer ik de Adyen plugin?

Voordat je de Adyen plugin kunt gebruiken, dien je deze eerst te autoriseren met jouw Adyen account. In dit artikel leggen we stapsgewijs uit hoe je dit kunt doen.

In dit artikel beschrijven we de stappen in het Adyen test account, het Live account is zo goed als hetzelfde.

Heeft u al een merchant account bij Adyen? Dan kunt u direct beginnen met het ophalen van de benodigde gegevens. Heeft u nog geen merchant account? Maak er hier een aan.

Adyen

1. Log als eerst in je Adyen account (Live of test)
  2. Ga naar Developers > API credentials
  3. Klik op Create new credential
  4. Op de nieuwe pagina, scroll naar beneden toe en klik meteen op Save (je ziet nu de volgende melding in het groen: WebServiceUser details saved succesfully)
  5. Klik op Generate New API Key (er wordt nu een nieuwe API Key gegenereerd, sla deze ergens op. Nadat deze is aangemaakt kun je deze niet meer terugvinden)

WooCommerce

1. Ga naar de plugin instellingen via WooCommerce > Instellingen > Adyen
  2. Klik op Autorisatie
  3. Vul de volgende gegevens in:
    • Test Merchant account (of Live)
    • Test API Key (die je in Adyen hebt aangemaakt en opgeslagen) (of Live)
  4. Klik als laatste op Wijzigingen opslaan

De plugin is nu geautoriseerd!